Nieuwe samenwerking tussen Verhofsté en WOW-solutions voor een betere mobiliteit!

WOW-solutions heeft een nieuwe partner gevonden in het aanbieden van totaaloplossingen voor mobiliteit en in het bijzonder fietsparkeren. Ze vonden elkaar in hun zoektocht om zo goed mogelijk op de vraag van steden, gemeentes en bedrijven te kunnen inspelen om fietsparkeren veilig, praktisch en efficiënter te maken en bovendien te integreren in het grotere mobiliteitsaanbod. Op Vakbeurs Mobiliteit en Vakbeurs Openbare Ruimte zullen zij zich dan ook gezamenlijk aan de bezoekers presenteren, een perfecte synthese tussen een degelijke infrastructuur en een intelligente toegangscontrole. Hiermee zetten we in op de markt van een nieuwe, slimme en gedeelde mobiliteit.

Constructiemaatwerk
Verhofsté NV is hoofdzakelijk actief in het constructiemaatwerk en biedt o.a. fietsbergingen en fietsenrekken aan voor bedrijven en openbare ruimtes. Aan verschillende NMBS stations in Vlaanderen vind je hiervan verscheidene mooie Verhofsté projecten terug. Verhofsté is echter niet alleen producent van fietsbergingen, zij denken ook mee met de klant en constateerden dat er nog enkele pijnpunten waren. Om veiligheid te garanderen kan en mag niet iedereen zomaar toegang krijgen tot de fietsenstalling. Maar hoe doe je dit zonder telkens sleutels te moeten uitdelen?

Geconnecteerde mobiliteitsoplossingen en multimodaliteit
WOW-Solutions ontwikkelde een toegangscontrolesysteem dat op eender welke stalling of toegangsdeur geplaatst kan worden. Via een slimme WOW-connect technologie kan een gebruiker geïdentificeerd worden om vervolgens al dan niet toegang tot de stalling te krijgen. Het controleert hiervoor de toegangsrechten van die persoon. Identificatie gebeurt aan de hand van een RFID-kaart of een handige app waarmee je een QR-code op de stalling scant. Door gebruik te maken van je MOBIB-kaart is het perfect mogelijk om de toegang tot de fietsenstalling te combineren met het openbaar vervoer. Ook integratie met andere softwaresystemen is mogelijk. WOW-Solutions staat immers voor geconnecteerde mobiliteitsoplossingen en multimodaliteit.

Draadloos en veilig laden
Indien je kiest voor toegangscontrole via een app, dan kun je dezelfde app gebruiken om een fiets te ontlenen uit het fietsdeelsysteem. In dit kader ontwikkelden ze ook een eigen e-bike deelsysteem waarbij de e-bikes draadloos en veilig geladen worden. Dit e-bike deelsysteem is zo ontwikkeld dat het een optimaal gebruiksgemak oplevert, zowel voor de eindgebruiker als voor de exploitant. Door het gebruik van real-time data weet je op elk moment waar elke fiets zich bevindt. Aan de hand van rapporteringen krijgen exploitanten waardevolle informatie over het gebruik en kunnen ze zich beter organiseren. Ook voor fietsenstallingen biedt dit systeem veel extra voordelen. Aan de hand van een fietstelsysteem kunnen eindgebruikers bijvoorbeeld zien welke stallingen volzet zijn en waar er nog plaats is.

Met hun totaaloplossingen streven ze ernaar om het bestaande mobiliteitsaanbod beter op elkaar af stemmen en efficiënter te maken. Is uw nieuwsgierigheid gewekt? Bezoek WOW-Solutions en Verhofsté op Vakbeurs Mobiliteit - Brussels Expo in stand 1.31 en 1.33.


  • Stay Safe & Go Easy

    Veilig naar een fysieke vakbeurs!

  • Stay Safe & Go Easy

    Ontmoet elkaar weer in levenden lijve!

  • Stay Safe & Go Easy

    De oplossing voor een 1,5 meter vakbeurs!

x

Wat is STAY & GO?